BİLDİRİLER
CHP Bursa İl Başkanlığı Olağan İl Kongresi 28 Mart 2010

CHP Bursa İl Başkanlığı

 

OLAĞAN İL KONGRESİ

28 Mart 2010

 

Saygıdeğer Genel Başkanım

 

Değerli Genel Başkan Yardımcım,

Sevgili Parti Meclisi Üyem,

Değerli Milletvekillerim,

Geçmiş Dönem İl Başkanlarım

İlçe Başkanlarım ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerim,

Belediye Başkanlarım

Belediye Meclis Üyelerim,

Disiplin Kurulu Üyelerim

Kadın Kollarım

Gençlik Kollarım,

Partimin Emektarları Üye ve Delege Arkadaşlarım

Parti Örgütünün çeşitli kademelerinde görev almış geçmiş dönem yöneticilerim, Parti çalışanlarımız

Siyasi Partilerin değerli başkan ve yöneticileri

 

Sivil Toplum Örgütü-Dernek ve Sendikaların değerli başkan ve yöneticileri Basınımızın değerli köşe yazarları, Muhabir arkadaşlarım ve basın emekçileri Saygıdeğer Hanımefendiler, Beyefendiler…

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Olağan Kongresi nedeniyle bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde ; cömert gönülleriyle,çalışan elleriyle,aydınlık beyinleriyle insanımızın yolunu aydınlatan tüm örgüt emekçilerimizle buluşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde çalışmalarımızın başarılı geçmesini, demokratik ve huzurlu bir kongre olmasını dileyerek sizleri saygı ve sevgilerimle kucaklıyorum… Hepiniz HOŞGELDİNİZ….

 

Emperyalizme karşı verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda… bağımsız…özgür…laik… demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti mücadelesinde etkin bir rol oynayan gelmiş geçmiş tüm insanlara, bu uğurda hayatını feda edenlere selam olsun…

 

Selam olsun … dünya tarihinde, eşi görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinin eseri TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin onurunu taşıyan Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarıma…

 

Selam olsun… eğilmez başlarıyla…bükülmez bilekleriyle…onurlu yürekleriyle bugün burada bizlere el veren…omuz veren…yürek veren siz sevgili dostlarıma….selam olsun…

 

Örgüt dayanışmasına en sıcak DESTEK…

 

adaylara bir GÜVEN…

yüreklere bir UMUT’tur kongreler…

 

Kongreler; partimize olan sadakat ve bağlılık duygularımızın bir göstergesi, örgüt bilincimizi kuvvetlendirdiğimiz birlik- beraberlik ve dayanışma günleridir…

 

Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş değildir ki, bir parti devletten önce kurulmuş olsun…

 

Cumhuriyetin ilanından 50 gün önce kurularak , Cumhuriyeti kuran parti olarak 87 yıldır ,işlevini sürdüren partimiz; büyük başarılara imza atmış, büyük badireler atlatmış, büyük değişim sancıları yaşamış olmakla birlikte, her dönemde, koşulları zorlayarak, sorumluluklarını yerine getirmiştir…

 

Tek parti döneminin tüm imkanlarına sahip olduğu halde, çok partili döneme geçecek kadar DEMOKRAT…

 

Saygısından dolayı, din ve vicdan özgürlüğünü teminat altına alacak kadar LAİK…

 

Adaleti her şeyin üstünde tutacak kadar HUKUK devleti anlayışına sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi, bir örgüt partisi olmanın yanı sıra, disiplinli bir şekilde sorumluluk yüklenip görev almayı da beraberinde getirir…

17 Şubat 2008 günü yapılan Olağan İl Kongresi’nde; siz değerli üyelerimizin güvenoyları ile seçilerek, 18 Şubat 2008 tarihi itibariyle çalışmalarımıza başladık. İl Yönetim Kurulu adına güvenoylarınız için bir kez daha hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…

Çalışmalarımızda emeği geçen tüm partili arkadaşlarıma, destek, katkı ve katılımlarıyla her zaman yanımızda olan milletvekillerimiz Abdullah ÖZER’e, Kemal DEMİREL’e, PM Üyemiz Ali Nihat IRKÖRÜCÜ’ye ,Genel Başkan Yardımcımız Onur ÖYMEN’e, ve Genel Başkanımız Sn.Deniz BAYKAL’a sonsuz sevgi ve şükranlarımı sunuyorum…

 

Değerli Konuklar;

 

CHP Bursa İl Başkanlığı olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda; aydınlığa çıkış için gerekli ve önemli bir erdem olan görev bilinciyle hareket ettik her zaman.

 

Parti politikalarımızın amacı doğrultusunda, toplum içindeki yerimizin ve yükümlülüğümüzün farkında olarak, yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık.

 

Siyasi Parti Kanunları ile Partimizin Tüzük ve Yönetmeliklerine bağlı kalarak yürüttüğümüz çalışmalarımızda, siyasi etik değerlere özen gösterdik.

 

.

 

İlk sınavımızı 28.Mart 2009 yerel seçimlerinde verdik. Tüm il ve ilçelerimizle büyük bir birlik ve dayanışma içinde çalıştık. Sayın BÜYÜKŞEHİR Belediye başkan adayımız SENA KALELİ ve diğer tüm örgüt ve adaylarımız ile CHP’nin çıtasını Bursa yerelinde de yükseltmenin onurunu yaşadık.

 

Seçimin ertesi günü kazanan ve kaybeden tüm örgütlerimizin dipdiri ve görevde olması ile gelecek için daha umutlandık. Seçimden bir hafta sonra tüm il ve ilçe örgütleri ile heyecan ve umut dolu toplantılar yaptık.

 

 

İl danışma kurulunu topladık. Bu toplantılardaki heyecan, katılım ve inanca bakarak söylüyorum ki; önümüzdeki genel seçimde Bursa’da sandıktan CHP ve Cumhuriyetin temel değerlerinin çıkacağına dair inancımız ve coşkumuz sonsuzdur.

 

Yerel seçimler ve sonrasında Bursa örgütümüzdeki çalışmalar ve alt yapı hazırlıkları hiç bitmedi. Aynı hızla yerel sorunlara yöneldik ve yönlendirici olduk. Güçlü ve diri parti örgütü Bursa ve çevresindeki tüm toplumsal sancılarda sahadaydı. Kent tüm sorunlarında sadece eleştiren değil, katkı koyan, yön gösteren, çözüm üreten bir anlayış izledik.

 

Basın ve kamuoyu CHP kadrolarının bu çalışmalarını övgüyle dile getirdi. Bugün Bursa’da sadece güçlü ve diri bir CHP değil, aynı zamanda gurur veren ve onurlu mücadelesi ile saygı gösterilen bir CHP örgütü var.

 

Meslek Odaları, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, İlçe Örgütlerimiz, Basın, kişi-kurum ve kuruluşlarla olan ilişkilerimizde hassas dengeleri korumaya çalıştık.

 

Yaptığımız Basın Açıklamaları ile, bir yandan ülke gündemini sarsan konulara dikkat çekerek tepkilerimizi dile getirirken diğer yandan da Bursa yereline ilişkin yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaştık.

 

Atatürk Stadyumu’nun sit alanı kapsamından çıkarılmasını engelleyerek, stadyumla ilgili rant içeren plan yaklaşımlarının anıtlar kurulu tarafından durdurulmasını sağladık.

 

Genel Başkanımız Sn. Deniz BAYKAL’ın “Sosyal Demokrasi ve Genel Siyaset” konulu ilk dersiyle PARTİ OKULU’muzu açtık. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Yöneticilerimiz ve konusunda uzman kişilerin verdiği 10 dersten oluşan programla partililerimize bilgi akışı sağladık.

 

Doğalgaz zammına itiraz amacıyla Kadın Kollarımızın başlattığı “İmza Kampanyası’nda” 32. 000 imza toplayarak Enerji Bakanlığı’na gönderdik.

İlçe Danışma Kurulu toplantıları gerçekleştirdik.

 

İl Danışma Kurulu Toplantıları gerçekleştirdik.

 

CHP tarafından bu yıl ilk kez başlatılan Atatürk ve Bursa Haftası Etkinlikleri çerçevesinde; çeşitli paneller, konserler, müze ziyaretleri ve spor karşılaşmaları gibi halkımızın da katıldığı bir hafta süren etkinlikler gerçekleştirdik.

 

İl Gençlik Kollarımızın düzenlediği “Milletvekili Dokunulmazlığının Kaldırılması”na ilişkin imza kampanyasına destek vererek 10.000 imzanın toplanmasını sağladık.

 

Yaptığımız Basın açıklamasıyla BESOB Sanayi Sitesi’nin 1.sınıf tarım arazilerine ilişkin itirazımızı dile getirdik.

 

Orhaneli Kozağacı Termik Santrali Kurulması yönündeki çabaları, bölge halkı ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte yapılan çalışmalar sonucunda durdurduk.

 

Orhaneli Başköy Mermer Ocağı’nda incelemeler yaparak 6 meslek odası başkanı ile itirazlarımızı dile getirdik ve TMMOB’a bilgilendirme yaptık.

 

Karacabey Boğazı’nda kaçak kum çeken Kum Kosterlerini incelemek amacıyla gözlem yaparak tepkilerimizi basın açıklamasıyla ifade ettik. Bursa Valisi’ne ve TMMOB’a konuya ilişkin bilgilendirme yaptık.

 

Kestel TOKİ Konutlarında 13. Katta oluşan su baskını konusunda yapılan inceleme ile imalatlardaki yanlışlıklar ve vatandaşlarımızın mağduriyeti konusunda Valilik Makamına müracaatta bulunduk.

 

Mudanya Güzelyalı Feribot İskelesi’nin yer tespitindeki yanlışlıkları bilimsel çalışmalarla açıkladık.

 

İznik Zeytin Hali’nin açılmasının sağlanması konusunda girişimlerde bulunduk.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa ile ilgili verdiği yanlış kararlara ilişkin tespitlerde bulunduk. Orhangazi-İznik çevre planıyla Cargilll’e yeniden plan yapma olanağı tanınmasını basın açıklamasıyla eleştirdik.

 

Birinci derece tarım alanı üzerine kurulu olan ve İznik yeraltı su havzasından günde binlerce su ton çektiği için hakkında açılan davalarda mahkum olan ve Cargill ile ilgili mücadelemiz sonucunda, Başbakan, Bakan ve Vali dava sonucunda tazminat cezası ödemeye mahkum oldular.

 

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ve İnatlar Bölgesi ile Yenişehir’de yapılması düşünülen Katı Atık Yakma Geri Kazanım Tesislerinin verebileceği zararlar hakkında bölgede yaşayanları bilgilendirdik. Bu konuda basın açıklamaları düzenledik.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planına karşı çıkarak kamuoyu oluşturduk.

 

İnsan odaklı bir anlayışa sahip olan partimiz; toplumsal ve bireysel anlamda kişi hak ve özgürlüklerini göz önüne alarak yaşamı yüceltmek görevini bizlere vermiştir. Daha akılcı, daha insancıl ve herkes için daha iyi bir toplum düzenine ulaşabilmeyi hedef koyan partimiz, bu hedefin önündeki engellerin aşılması yolunda gereken mücadelenin verilmesi misyonunu da bizlere yüklemiştir.

 

O nedenle; aydınlanma yolundaki demokratik mücadelemiz bitmedi, bitmeyecek… Bugünden sonra da;

 

Üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinin, gönüllü hizmet ruhunu özümseyerek yaşama geçiren ekip arkadaşlarımla birlikte, geçmişten gelen bilgi, birikim ve tecrübelerimizi harmanlayarak yeni döneme yeni sayfalar ekleyerek, yapacağımız çalışmalarla partimizi daha ileriye götürme yolunda kararlı ve azimliyiz…

 

O halde ;

Bugün… çığlıkları örgütlü haykırışa çevirme günüdür…

 

Bugün … yurtdaşın isyanına bayrak olma günüdür…

Bugün… haksızlıklara , kötü yönetime son vermek için bir başlangıçtır

 

Tarihte, ülkemizi açık işgale karşı dünyaya meydan okuyarak nasıl savunduyksak…bugün de sinsi ve kalleşçe yüzümüze gülenlerden oluşan gizli işgale karşı mücadelemiz artarak devam edecektir

 

 

 

Çünkü  BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ…

 

Çünkü HAKLIYIZ…Çünkü HALKIZ…

 

“Ne olacak bu memleketin hali” demek yok… Bizim için yarın seçim var… Yarından itibaren sahadayız… sokaktayız, mahalledeyiz, köydeyiz, bu iktidara karşı her yerde mücadelenin içindeyiz…

 

Şimdi çalışma zamanı , şimdi CHP zamanı… Bu sadece lafla değil , göreceksiniz emekle, inançla, kararlılıkla olacak…

 

Göreceksiniz Bursa övünç duyulacak çalışmalar ve sonuçlarla anılacak

 

Göreceksiniz…. CHP Bursa’da emeğin, mücadelenin, inancın ve zaferin adresi olacak

 

Tüm ATATÜRKÇÜLER…. Lâik Cumhuriyetin bekçileri….. Çağdaş insanlar…. Aydınlığa ve ilericiliğe

 

inananlar…. Vatanseverler….Doktorlar… Eczacılar… İtfaiyeciler…Tekel İşçileri… Çalışanlar …

Emekliler… Çiftçiler… perişan durumdaki Köylüler… Başbakan’ın yok saydığı bakkallar ve esnaflar… memurlar … İşsiz gezen gençler… ŞEHİT AİLELERİ ve GAZİLER, önümüzdeki seçimde kapı kapı gezeceklerini söylüyorlar… Hepsi birleşip sandığa bir sel gibi akacaklar…

 

Görünen o ki ; “Bu selin önünde, hiçbir iktidar saltanatı ve karanlık emelleri olanlar duramayacak…” Bunun için ;

 

Dünya tarihinde, eşi görülmemiş bir kurtuluş mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu taşıyan Cumhuriyet Halk Partililer olarak,

  • Planlı, programlı, yaratıcı, sorunları irdeleyip çözüm üretebilen güçlü bir örgüt yapısıyla halkın sesi olmaya devam etmeliyiz…
  • Yapacağımız muhalefetle; her platformda, yaşanan tehlikelere dikkat çekmeliyiz…
  • Parti politikalarımızı halka iyi anlatarak onları bilinçlendirmeliyiz…
  • Ülke ve dünya siyasetinin farkında olan, kültürlü, çalışkan ,tutarlı, mücadeleci ruhumuzla siyaset yolunda azimli ve kararlı yürümeliyiz……

 

BİLMEK yeterli değil…UYGULAMAK gerek… İSTEMEK yeterli değil….EYLEME geçmek gerek…

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, bir örgüt partisidir.

 

Örgütlülük ; disiplinli bir şekilde sorumluluk yüklenip görev yapmaktır… ve… unutmayalım ki ; “Örgütlü güç yenilmez…”

Değerli CUMHURİYET HALK PARTİLİLER ,

 

Sizden aldığım güç ve destek ile bu yolda yürümeye and içtik,

 

CHP’sinin altı oklu bayrağını , Bursa’daki tüm burçlara dikmek için yola çıktık.

 

Bu bayrağın sancaktarı olan tüm partili arkadaşlarım,

 

Bu inançla yola çıkan tüm dostlarıma

Kalbi aydınlık ve çağdaş TÜRKİYE için çarpanlara SELAM OLSUN…

 

 

Konuşmalarını yapmak üzere Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı kürsüye davet ediyorum.