BLOG

Gürhan AKDOĞAN

gurhanakdogan@gmail.com

ABD emperyalizmine bakarak yola çıkmanın bedeli çok ağır

Bu satırları kaleme aldığımızda Ukrayna da savaş 11.gününü doldurmuştu. Gözümüz, kulağımız medya da TV haberlerinde, ha bugün ha yarın biter ve bu acımasız savaş durur diye gün sayıyoruz. Hepimiz için ne kadar kötü değil mi? Yine büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar evlerini, yurtlarını bırakarak, kadınlar, çocuklar, ağlayan bebeler yıkıntılar içinden geçerek ellerinde birkaç torba ve bir valizle bilmedikleri bir ülkeye, bilmedikleri geleceğe doğru bombardımanlar ve silah sesleri altında kaçıyorlar. İzledikçe içimiz yanıyor. Geçen hafta yazmış, EMPERYALİZM(!) VE İNSANLIĞI YİNE YOK EDİYOR demiştik. Başta ABD emperyalizmi ile batıdaki emperyalist yandaşlarının Ukrayna halkının yok oluşu, zorunlu göçleri, çektiği eziyet, bir o kadarda Rusya silahlı kuvvetlerine mensup askerlerinin savaştaki can kayıpları umurunda mı? Kesinlikle değil. İnsanlıktan çıkmış, ahlak yoksunu, uluslararası silah tüccarları ile sömürgeci emperyalistlerin gözlerini kan bürüyerek elde edecekleri yeşil dolarlar ile ülkelerin yeraltı zenginlikleri tek hedefleri. Onlara göre hedefe giden yolda her şey mubahtır. Bunların gözünde insan hayatının hiçbir değeri yoktur. Onlar bu kadar suçlu da bu savaşa neden olan sürekli gerilimi tırmandıran yaklaşımları ile ABD, NATO ve batılı müttefiklerden dan akıl alarak Zelenski’nin bu noktaya gelinmesinde hiç mi suçu yok?  Onların sözlerine inanarak yola çıkan, piyon rolüne sokulan, savaşa girince de ne kadar kışkırtsa da rica etse de NATO’dan bir türlü umduğu savaş desteğini alamayan, batının adamı konumunda ki Zelenski de halkını bu savaşa sürüklediği için sorumludur. Batı onu yanılttı hayallere sürükledi, Zelenski de küresel planlar çerçevesinde gözünü kırpmadan Ukrayna halkını ateşe attı. Savaşı çıkaran ABD CIA örgütüdür. Amacı karışıklık çıkartıp Karadeniz’e ABD donanması ile ordusunu sokmak, Rusya’yı kuşatmak Montrö’yü yırtmaktır. Bu arada bu savaş bahanesiyle Rusya’yı da ekonomik olarak çökertmektir. Bu nedenle de Ukrayna’yı kullanmıştır.

Hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatlarıyla yükseltilebilsin?

Mustafa Kemal Atatürk 1922 de Türkiye Büyük Millet Meclisin de yaptığı bir konuşmada

Efendiler,

Avrupa’nın bütün ilerlemesine yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlana durmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. Tarihte, böyle bir olay yaratmaya kalkışanlar, zehirli sonuçlarla karşılaşmışlardır. Bu da Ukrayna devlet başkanı Zelenski ve bizde de bu şekilde düşünenlerin kulağına küpe olsun.

İKİ YÜZLÜ IRKÇI ŞOVENİST EMPERYALİSTLER

Bosna’da, Irak’ta, Afganistan’da Suriye’de Filistin’de, Hocalı katliamında Myanmar’da Afrika’nın birçok ülkesinde çıkarılan savaşlarda ve katliamlarda, ki çoğunda ABD emperyalizminin doğrudan müdahalesi ile koalisyon güçleri adı altında BM kararlarına rağmen insanlık yok ediliyordu. Irakta çocuklar ve kadınlar misket bombalarına maruz kalırken bir milyon insan katledilirken, terör devleti İsrail, Filistin’e savaş kurallarını dahi hiçe sayarak  dengesiz güç kullanırken, oralar da görmediğimiz şekilde Elon Musk’tan,  Goggle a, Visa ve Master kartların dondurulmasına, Rus oligarkların çeşitli emperyal ülkelerde villalarına, yatlarına el konmasına hatta 39 ülkenin Uluslararası ceza mahkemesine  Ukrayna da savaş suçları ile ilgili soruşturma başlattığı düşünülürse bu faaliyetleri gördüğümde insanlık adına gözlerim yaşarıyor. Bu çifte standart değil de nedir. Yukarıda saydığım bu tür olaylardan ötürü herhalde ABD, İsrail, Ermenistan başta olmak üzere AB’nin emperyalist ülkeleri çoktan ceza mahkemesin de yargılanmalı bu tür yaptırımlara maruz kalmalıydılar. Ya da şuna ne demeli ırkçılığın artık sınırı zorlanıyor. BBC'ye konuşan Ukrayna'nın eski başsavcı yardımcısı David Sakvarelidze canlı yayında "Benim için bu yaşananlar çok duygusal, çünkü mavi gözlü ve sarı saçlı Avrupalıların öldürüldüğünü görüyorum" dedi. Fransız Gazeteci Ulysse Gosset'i ise yaptığı bir yayın sırasında “21. yüzyıldayız, bir Avrupa şehrindeyiz ve sanki Irak'ta ya da Afganistan'daymışız gibi seyir füzesi ateşi var, hayal edebiliyor musunuz!” ifadelerini kullanabiliyor.   Suriye savaşı ile ilgili mülteci akınında cansız bedeni kıyıya vuran 3 yaşındaki, Aylan bebeği, Halep te enkaz dan çıkarılan 5 yaşındaki Ümran’ın bakışlarını, yıllardır savaştan kaçan Suriyeli, Afgan mültecilerin kıyıya vuran bedenlerini, ya da o bölgelerde milyonlarca insanın çığlığını duymayanlar birdenbire mavi gözlü sarışın insanların çığlığını duydular. Biz hem Ukraynalılar hem Suriyeliler hem Bosnalılar hem Filistinliler yani din, dil, ırk, renk, etnik kimlik gözetmeden insanlık için üzülüyor ve kaygı duyuyoruz onlar ise sözde özgürlükçü sözde insan hakları savunucusu oysa tam tersi bağnaz, ırkçı, şövenist ve iki yüzlüler.