BLOG

Gürhan AKDOĞAN

gurhanakdogan@gmail.com

Unutmadık ve sonsuza dek unutturmayacağız

Dünyada eşi ve benzeri görülmemiş, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde saygıyla, gururla ve özlemle anıyoruz.

Ülkesine sığmayan, ezilen ülkelere ilham kaynağı olan, kurduğu Cumhuriyet ile her türlü iç ve dış saldırılara rağmen yüz yıldır ayakta duran Mustafa Kemal Atatürk var. Bir dönem Atatürk'ün "resimlerinin indirilmesi" talimatını veren bazı kendini bilmez Avrupalı siyasetçiler ile bunları uygulayanların, onu unutturmak isteyenlerin, yeri geldiğinde ATATÜRK ismini kullanmaktan çekinenlerin, utananların varlığına rağmen, hem kendi ülkesinde, hem de dünyanın tüm ezilen ülkelerinde yaşıyor. Bugünün anlam ve önemine değinmek üzere hazırlandığımda düşündüm ki O Büyük insanı en iyi anlayan ve anlatan, dürüstlüğü, ulusal duruşu, devrimci ve Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncüsü Demokrasi, laiklik ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu ,kendisini yitirmenin acısını daima içimizde yaşadığımız araştırmacı-gazeteci yazar Uğur MUMCU'nun 30 yıl önce 6 Ocak 1981 deki yazısından bazı paragraflarla hatırlayalım istedim

UNUTTURULAN ATATÜRK

"Ben Atatürkçüyüm, ben, Cumhuriyetçiyim, ben lâikim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben insan hakları savunucuyum, ben terörün karşısındayım; ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım'' diyen 24 Ocak 1993'te katledilen araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu aşağıdaki yazısında ne güzel özetlemiş.

''Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir kurtuluş savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir.
Tam bağımsızlık demek, elbette, siyaset, maliye, iktisat, adalet, askerlik, kültür gibi her alanda tam bağımsızlık ve özgürlük demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin gerçek anlamı ile bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir. Biz, bunu sağlamadan ve elde etmeden başarıya ve esenliğe erişeceğimiz kanısında değiliz.

İşte Atatürk budur, işte ''Atatürkçülük'' budur..

''Kurtuluş Savaşı kökeninde ''antiemperyalist'' ve ''antikapitalist'' düşüncelerin kutsal harcını taşır, Atatürkçülük devrimcilik demektir. Kurtuluş Savaşımızın ve Ulusal Devrimlerimizin önderi Mustafa Kemal, bugünkü emperyalist ilişkileri daha o günden görmekteydi. Unutturulan, unutulmak istenen Atatürk ve Atatürkçülük budur! Televizyon ekranlarında Türk halkına tanıtılmayan, anımsatılmayan sözler de işte bu sözlerdir; "Ezilen uluslar bir gün ezen ulusları yok edeceklerdir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yeniden ezilen ulusların, Asya ve Afrika halklarının bayrağı yapmak, biz Atatürkçülerin, biz devrimcilerin namus borçlarıdır. Bütün dünya bilsin ki benim için tek yanlılık vardır. Cumhuriyet yanlılığı, düşünsel ve sosyal devrim yanlılığı. Atatürk'ün bütün dünyaya duyurduğu bu ilerici ve devrimci düşünceleri ne yazık ki, ülkeyi Atatürk'ten sonra yöneten, yönettiğini sanan politikacılar eliyle hançerlendi ve Atatürk, gerçek nitelikleri ile değil, beylik anma törenlerinin donmuş kalıpları olarak tanıtılmak ve benzetilmek istendi.''

Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa...Uğur MUMCU -

Bizim sözümüz ise;

Sevgili Atam İlke ve Devrimlerinin bekçisiyiz. Siz kurdunuz biz yaşatacağız.